klimmen

Adrenaline ervaren op vakantie?

Altijd al op een avontuurlijke vakantie willen gaan, met veel adrenaline? Maar wil je niet te ver weg? Dan is dit de site voor jou! Lees verder voor talloze Nederlandse activiteiten die bij jou passen.


Bungee jumpen

Bungee jump - Adrenaline op vakantie

Ja je leest het goed, zelfs in Nederland kan je bungee jumpen ondanks dat we hier geen bergen hebben. In Scheveningen heb je bijvoorbeeld een hele grote toren waar je vanaf kan bungee jumpen. Dit is een leuke activiteit die je alleen of samen kan gaan doen. De toren waar ik over praat is Bungy Jump Scheveningen. Je hebt veel verschillende opties dat je kan personaliseren. Voor meer informatie over het jumpen, kan je de desbetreffende site raadplegen.

 

Klimmen

In Nederland kun je naast bungee jumpen ook klimmen. Hier zijn gelukkig ook geen bergen voor nodig! Er zijn namelijk talloze klimverenigingen in Nederland waar je (zonder) ervaring naar toe kan gaan, dus ook bij jou in de buurt Ondanks dat klimmen je een adrenaline kick geeft is het ook erg gezond. Het is namelijk best een intensieve sport! Zelf ben ik een keer bij klimbos AvatarZ in Deurningen geweest. Dit was enorm leuk, ondanks ik nog nooit geklommen had. Je wordt goed begeleid en ingelicht, ook was alles goed geregeld en veilig. Je kan samen met een groep of alleen klimmen, dit is bij de meeste hallen zo. Hier kan je alle klimverenigingen in Nederland vinden en dus ook de hal bij jou in de buurt zit. Wil je liever in het buitenland klimmen? Kijk bijvoorbeeld dan naar een klimpark in Italië.

Deltavliegen

Je gelooft het misschien niet, maar je kan zelfs Deltavliegen in Nederland en België. Als je alleen wilt deltavliegen moet je aan hele strenge eisen voldoen. Die eisen behaal je ook niet zo maar, daarom is het verstandig om voor een vakantie een duo-vlucht te doen. Wat is een duo-vlucht? Een duo-vlucht is een deltavlucht met een ervaren persoon. Er zijn niet veel personen in Nederland die aan de eisen voldoen en hierom is het erg gering om te kunnen deltavliegen in Nederland. Echter zijn de mogelijkheden er wel!

Deltavliegen - Adrenaline op vakantie

Bij Erik zou je een vlucht kunnen nemen. Hij vliegt boven Stadskanaal in Groningen. Wel zijn er een paar eisen waar je aan moet voldoen om te kunnen deltavliegen. Deze eisen heeft erik op zijn website toegelicht en voor meer informatie kan je contact met Erik opnemen. Als je liever in België zou willen vliegen over de Maillen kan je contact opnemen met Tom. Beide piloten zijn professionele deltavliegers.


Is dit allemaal net te veel Adrenaline en wil je een wat rustigere vakantie dicht bij Nederland? Kijk dan eens naar de prachtige Ardennen. Hier kun je erg mooi wandelen, hiken en eventueel backpacken!