Een avontuurlijke vakantie in de Ardennen!

Wil je een avontuurlijke vakantie, maar niet te ver weg? Denk hierbij aan de prachtige omgeving van de Ardennen! Je kan hier prachtig wandelen, hiken en zelfs backpacken. Meer weten? Lees verder!


Wandelen in de Ardennen

Dorp Ardennen - vakantie ardennen

In de Ardennen zijn er veel mooie gebieden om te wandelen, maar om het overzichtelijk te houden wil ik het hier over de La Roche-en-Ardenne hebben. Dit is een prachtig gebied met vele kilometers aan wandelroutes. Ook staat hier een prachtig kasteel dat je kan bezoeken. Het wordt niets voor niets het hart van de Ardennen genoemd.

Er zijn een aantal plekken binnen La Roche-en-Ardenne die je kan bewonderen. Hieronder zal ik een top drie weergeven van de plekken.

  • La Roche-en-Ardenne kasteel (tarief volwassenen: €6,50 – kinderen: €4,50)
  • Museum: de la Bataille des Ardennes (tarief volwassenen: €6,50 – kinderen t/m 21 jaar: gratis)
  • Amerikaanse tank (bezoek tarief: gratis)

La Roche-en-Ardenne kasteel

Dit is een prachtig kasteel met uitzicht over La Roche-en-Ardenne en rivier de Ourthe. Dit kasteel kan je bereiken door een zijstraat te nemen in de winkelstraat Rue Chamont. De pad naar de ingang is een avontuur op zich, want dit is nogal een stuk. Maar zodra je het kasteel bereikt hebt, heb je zeker geen spijt!

Musée de la Bataille des Ardennes

Het museum de Slag om de Ardennen ligt in een klein dorpje binnen La Roche-en-Ardenne. Dit museum is een van de enige musea dat ook aandacht schenkt aan de Britse troepen. Dit museum is geopend in 1992 en bevat meer dan 100 poppen die als Amerikaanse, Duitse en Britse soldaten aangekleed zijn. Voor gedetailleerde informatie kan je de website van het museum bezoeken.

Amerikaanse tank

Amerikaanse tank - vakantie ardennen

In La Roche-en-Ardenne staat een Amerikaanse tank tentoongesteld die er nog prachtig uit ziet. Hij staat in Quai de l`Ourthe. Dit is een tank die overgebleven is van de Amerikanen toen de Ardennen bevrijd werden in 1944. Verder bevat de tank een kanon die 74 mm dik is, dit is erg groot voor die tijd! Je kan hem gratis bewonderen.

 


Backpacken in de Ardennen 

Een andere activiteit dat binnen de Ardennen uitgevoerd kan worden is backpacken. Naast dat er veel bezichtigingen in de zijn, zijn er ook talloze wandelgebieden voor een avontuurlijke vakantie in de Ardennen. Wil je bij het water wandelen? Of juist in een bosrijke omgeving? Alles is mogelijk! Op onze site hebben we tevens backpack tips, zeker een kijkje nemen waard!

Wel raden wij het aan om goede wandelschoenen aan te schaffen. Deze omgevingen zijn namelijk erg heuvelig en zonder goede schoenen kan dit erg belastend zijn voor je lichaam. Wij vinden de Grisport Sherpa Wandelschoenen de beste wandelschoen voor zulke gebieden in zijn prijsklasse. 

Hij is bestendig voor lange routes, maar ondersteunt ook goed wanneer je snel last hebt van je lichaam tijdens het lopen. voor € 94,50 heb je deze schoenen al in huis. Zelf vind ik dat gezondheid op één staat en hier dus niet op bezuinigd mag worden. Dit vind ik dan ook zeker een scherpe prijs voor zulke goede schoenen!

 

Vijver - vakantie ardennen


Heb je meer interesse in een andere cultuur, zoals Italië? Dan is een vakantie in de Alpen wellicht een goede optie!