Avontuurlijke vakantie plan

Avontuurlijke vakantie, wat heb je nodig?

Lekker met je drankje aan het strand in de zon, niets aan het hoofd. Iedereen houdt ervan: vakantie. Maar voor de liefhebbers van een avontuurlijke vakantie zouden dat twee weken pure verveling zijn. Om deze vakantiegangers te helpen hebben wij hier een lijstje van dingen die je kan doen en nodig hebt voor een onvergetelijke, boeiende en avontuurlijke vakantie!


Het verblijf tijdens jouw avontuurlijke vakantie

Bij een avontuurlijke vakantie hoort uitdaging. Een van de grootste uitdagingen tijdens een boeiende vakantie kan het opzetten van een tent zijn, want bij een avontuurlijke vakantie hoort natuurlijk kamperen. Wij raden het aan om een camping te zoeken die er nog heel natuurlijk uitziet en bijvoorbeeld in een bos ligt. Dit zorgt voor een meer primitieve sfeer tijdens je avontuurlijke vakantie.

Tenten als verblijf tijdens de avontuurlijke reis

Verder raden wij het aan om een tent aan te schaffen. We hebben deze tent gekozen, omdat hij vrij ruim is en er zo meer mensen en spullen in kunnen. Voor een avontuurlijke vakantie heb je dat wel nodig. Daarnaast heeft deze tent een voor- en achter tent, zodat je jouw spullen en slaapplek gescheiden kan houden wat ook verstandig is!

tent - avontuurlijke vakantie

Voor de durfallen die alleen op een enerverende vakantie willen, raden we deze 1-persoonstent aan. Dit is een licht gewicht tent voor één persoon. Deze kan je dus makkelijk meenemen en rondtrekken voor bijvoorbeeld de verschillende activiteiten en verschillende verblijfplaatsen die je gaat hebben tijdens jouw avontuurlijke vakantie!

 


Activiteiten

Alleen in een tent slapen is natuurlijk niet avontuurlijk genoeg, daarom hebben wij ook een lijst met tips voor boeiende en enerverende activiteiten. Dit kun je vaak met je hele gezin of vrienden doen tijdens de avontuurlijke reis.

Klimbos

Om te beginnen kun je een klimbos bezoeken. Dit is een park waarin een hele enerverende klimroute is uitgestippeld hoog in de boomtoppen. Dit zorgt vanwege de hoogte voor een redelijke vorm van spanning. Met een klim bos kun je makkelijk een hele dag bezig zijn dus houdt er zeker een dag voor vrij. Hier vind je een leuk klimbos in Italië.

Snorkelen

Daarnaast is snorkelen een goede manier om je avontuurlijke vakantie te besteden. Lekker genieten en ondertussen op zoek naar je favoriete tropische vissen.

Kanoën

Kano - avontuurlijke vakantie

Voor een ander wateractiviteit zijn we er van overtuigd dat kanoën ook een geweldige, boeiende ervaring is tijdens de vakantie. Het is zowel super grappig als iemand zijn kano omslaat, maar ook super spannend als je door een versnellende, boeiende rivier gaat.

Zipline

Als laatste raden we een zipline avontuur aan tijdens jouw avontuurlijke reis. Hier ga je op honderden meter hoogte hangend aan een zipline met een razende snelheid naar beneden en geniet je van het uitzicht om je heen. Vaak zitten ziplines in bergachtige gebieden, dus houd daar wel rekening mee bij het plannen van je avontuurlijke reis als je dit wilt gaan doen.


Wellicht ook interesse in een vakantie in de Ardennen?