Avontuurlijke gezinsreis naar Italië

Altijd al een gezinsreis naar Italië willen maken? Dan is dit de vakantie voor jou. In dit meerdaagse programma ga jij samen met je gezin de Alpen ontdekken, doormiddel van verschillende avontuurlijke activiteiten.


Verblijf met het gezin

Camping Italië

Tijdens deze vakantie verblijf je op camping Grand Combin. Deze camping ligt in Valpelline, een klein dorpje in de Alpen. Deze camping is 3 hectare groot en is opgedeeld in verschillende delen. Deze camping beschikt over verschillende voorzieningen, zoals: een zwembad, warm water, wifi, parkeerplaats en een speelgebied. Verder zijn er zelfs huisdieren toegestaan op deze camping.
Daarnaast beschikt de camping over een washok, Café en een klein winkeltje waarin wat eten wordt verkocht.

Omstreeks deze camping kan je goed wandelen en klimmen. Ook zijn er verschillende wandelroutes rondom de camping die jullie door de geweldige Alpen leiden.

Voor deze camping kan je met je eigen vouwwagen of caravan terecht. Er zal hier voldoende plaats voor zijn. Mocht dit je eerste keer kamperen worden raden wij het aan om een tent te kopen en het daarmee uit te proberen. Het is echter ook mogelijk om een tent huren bij de camping, maar wij raden het aan om er zelf een tent te kopen. Dit scheelt op ten duur veel kosten en is hygiënischer.


Activiteiten met het gezin

Tijdens deze reis zal je meerdere avontuurlijke activiteiten volgen. Deze activiteiten kan je met heel je gezin volgen!

Raften

Raften gezinsreis Italië

Een van de eerste activiteiten die gevolgd kan worden is raften. Dit houdt in dat je samen met jouw gezin op een speciaal vlot een sterk stromende rivier zal trotseren.  Hiervoor is geen verdere ervaring nodig. Alles wordt uitgelegd door instructeurs. Tijdens deze activiteit zullen jullie samen genieten en ontdekken jullie  meer dan 9 kilometer natuur van de Canyon L’Enfer.

Klimmen

Naast de geweldige ervaring van het raften zal je ook gaan genieten van het klauteren in klimpark Rebelpark.  Dit park ligt in het dorpje Bionaz. Hier kan je klimmen op verschillende niveaus, zodat er voor groot en klein veel te doen is.  Als toppunt van dit avontuur zijn er meerdere katrollen waar je hoog boven de grond hangt en zo kunt genieten van de omliggende natuur.

Mooie gebieden

Daarnaast zal je een rondreis kunnen krijgen naar verschillende mooie plekken. Denk bijvooreeld aan het Romeinse Pont d’Ael aquaduct, de Torre dei Balivi en Torre Bramafan. Verder is het mogelijk om een fietsroute doen rondom de camping door de bergen heen, waarin je kan picknicken en genieten van de rust van de Alpen. Hierin word je begeleid.

Fietsen gezinsreis Italië

Tot slot kan je naast de geplande activiteiten nog genieten van drie ‘vrije’ dagen, waarin je bijvoorbeeld de omliggende dorpjes kan bezoeken en zo samen met je gezin kan proeven van de Italiaanse cultuur. Hier zijn nog een aantal andere tips, waardoor je je nooit hoeft te vervelen op vakantie. Al met al is dit een geweldige gezinsreis naar Italië!

 


Heb je meer interesse in een andere cultuur, zoals de Benelux? Dan is de Ardennen wellicht een goede optie!