Bali behoort tot de eilanden van Indonesië. Echter als er gekeken wordt naar het eiland zelf is deze niet te vergelijken met de rest van Indonesië. Backpacken Bali, een bestemming voor op je bucketlist. Wat Bali zo mooi maakt en waarom je zou moeten Backpacken in Bali lees je in deze blog. 

Backpacken Bali, alleen of in een groep?

Allereerst is het mogelijk om alleen of in een klein gezelschap te backpacken op Bali. Daarnaast is het ook mogelijk om te backpacken met een groep. Zo zijn er diverse organisaties binnen Nederland die dit mogelijk maken om met een grotere groep te backpacken door Bali. Deze organisaties zijn er speciaal voor backpackers dus je reist dan enkel en alleen met mensen die ook willen backpacken op Bali.

Backpacken Bali, wanneer kun je dit het beste doen?

Voor backpackers wordt het aangeraden om Bali te bezoeken gedurende de maanden april, mei, juni of september. Dit komt door het feit dat het er dan mooi weer is en dat er dan niet al te veel toeristen zullen zijn. Bali is ook een populair eiland onder vakantiegangers en deze zullen er in de maanden juli tot en met augustus veel zijn. Daarnaast zijn dit ook nog de maanden wanneer het regenseizoen nog niet is begonnen.

Wat moet je bezoeken tijdens het backpacken op Bali?

Backpacken Bali, wat moet je gezien hebben? Bali is een mooi eiland om op te backpacken en er zijn tal van mooie plekken die je gezien moet hebben. Daarom lichten wij er graag een aantal voor jou uit, zodat jij er zeker van bent dat je deze plekken niet misloopt.

Zuid-Bali: Kuta

Deze plek licht dichtbij het vliegveld en is daardoor een veelbezochte plek voor veel toeristen. Kuta heeft door de vele toeristen een internationaal karakter. Deze plek kent veel kleine barretjes en winkeltjes en er is hierdoor veel te beleven. Verder staat Kutha ook bekend om het surfen, er zijn veel winkeltjes te vinden die surfboards verkopen en het kost ook niet veel om surflessen te nemen. Mocht je geen geld over hebben voor surflessen, dan kan je het altijd nog jezelf aanleren. Dus mocht je houden van feestjes en mensen om je heen, of wilde je ooit in je leven nog is surfen. Breng dan zeker een bezoek aan Kutha tijdens het backpacken op Bali.

Backpacken bali surfen kutha

Zuid-Bali Sanur

Sanur licht dichtbij Kuta, maar is toch wel erg verschillend in vergelijking tot Kuta. Het staat meer bekend als een rustige plek die over het algemeen meer oudere bezoekers trekt. Echter is het onder de backpackers op Bali ook zeer populair. Op deze plek kan jij rustig tot jezelf komen en genieten van de mooie stranden die Sanur te bieden heeft. Daarnaast is Sanur zeer geschikt om de lokale cultuur mee te maken. Dus wil jij tijdens het backpacken in Bali even helemaal tot jezelf komen en genieten van de rust, vergeet dan zeker niet een bezoekje te brengen aan Sanur.

backpacken bali strand

Centraal Bali Ubud

Wanneer je even genoeg hebt van het strand en de zee kun je tijdens het backpacken in Bali de mooie berglandschappen opzoeken centraal gelegen op het eiland. In Ubud kun je ervoor kiezen om de drukte op te zoeken. Echter is het ook mogelijk om hier je rust te vinden. Ubud zelf kent veel toeristen, maar op 10 minuten afstand bevind je, je op het rustige platteland met de kenmerkende rijstvelden.

backpacken bali rijstvelden

Naast Bali heeft Indonesië nog veel meer mooie eilanden te bieden. Deze kennen allemaal hun eigen speciale kenmerken. Voor backpackers is Indonesië niet voor niets één van de meest geliefde landen.