Strand backpacken bali

Er zijn genoeg mooie plekken in de wereld om door rond te reizen.  Azië is één van de mooiste continenten om in te toeren vrijwel het gehele jaar door. Waarom backpacken door Azië zo mooi is lees je in deze blog.

Backpacken in Azië, waarom niet?

Azië is een prachtig continent en er zijn een heleboel redenen waarom het zo aantrekkelijk is om te rond te trekken door Azië. De belangrijkste zijn hieronder beschreven:

  • Veel mooie eilanden om door rond te toeren
  • Veel bezienswaardigheden
  • Prachtige natuur
  • Rondtoeren door Azië is relatief goedkoop

Veel mooie eilanden om door te backpacken

Iets wat je gezien moet hebben wanneer je aan het rondreizen bent door Azië zijn de prachtige eilanden die er te vinden zijn. Hierbij valt te denken aan de Koh Kood eilanden in Thailand of de Palawan eilanden in de Filipijnen en wat te denken van het prachtige eiland Bali. Wanneer je deze eilanden in het echt ziet wil je niet meer terug en dit soort bezienswaardigheden vormen hoogtepunten tijdens het backpacken in Azië. Backpacken azie eilanden

Veel bezienswaardigheden

Azië is natuurlijk een gigantisch continent en heeft een rijke historie. Vanuit deze rijke historie zijn prachtige bezienswaardigheden ontstaan. Dus wanneer je aan het backpacken bent in Azië is dit iets wat je niet aan je voorbij moet laten. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de verboden stad in China of de Angkor wat in Cambodja.

Prachtige natuur tijdens het rondreizen in Azië

De mooie natuur is één van de dingen waar Azië bekend om staat. Wanneer je gaat backpacken in Azië zijn er diverse mogelijkheden. Zo zijn er tropische regenwouden, maar ook hete woestijnen en hoe meer je naar het noorden trekt tijdens je reis door Azië hoe kouder het wordt. Dit heeft alles te maken met de grote omvang van het continent.Backpacken azie natuur

Backpacken in Azië is niet te duur

Wat het zo interessant maakt om te backpacken in Azië is ook de prijs. Het hoeft namelijk relatief gezien niet al te veel te kosten om rond te toeren door Azië. Selecteer de juiste landen en juiste plaatsen om rond te trekken en voor niet al te veel heb je de vakantie van je leven. Wanneer je goedkoop naar door Azië wil rondreizen is het belangrijk om te letten op de kosten van:

  • Het vliegticket
  • Reisverzekering

Voor het vliegticket geldt dat het verstandig is om op de juiste tijd bij de juiste vliegmaatschappij een ticket te kopen. Dus koop je ticket bij een goedkopere vliegmaatschappij en in het laagseizoen zijn deze tickets stukken voordeliger. Azië is ook een mooi continent om in te backpacken tijdens het laagseizoen. Vaak wordt het vergeten, maar een reisverzekering is toch wel noodzakelijk tijdens een rondreis door Azië. Door een gunstige verzekeringsmaatschappij uit te zoeken kan je toch al flink besparen in de kosten zonder dat de kwaliteit van de verzekering daaraan ten onder gaat.

Oftewel er zijn tal van voordelen aan het backpacken in Azië. Het prachtige land, verschillende klimaten en tal van bezienswaardigheden maken het rondtoeren door Azië een ervaring om nooit meer te vergeten. Bekijk ook andere blogs op onze website om andere mooie locaties te ontdekken omtrent rondtrekken of backpacken.