Backpack bezienswaardigheden Nederland

Waarom niet backpacken in Nederland? 

Backpacken is voor de meeste mensen een activiteit om de wereld te ontdekken. Hierbij wordt er meestal gedacht aan verre exotische bestemmingen. Echter hoef je het niet altijd ver te zoeken, soms vind je dichtbij al wat je zoekt. Zeker in deze tijden waarin het lastig is om te reizen kan een rondreis maken door Nederland een goed alternatief bieden. In deze blog wil ik je daarom graag duidelijk maken wat er zo mooi is aan backpacken in Nederland.

Je bent niet ver van huis

Voor beginnende backpackers is het vaak een hele stap om te gaan backpacken in het buitenland. Vooral voor jonge mensen, met weinig ervaring is dit een grote stap. Daarom is het een aanrader voor beginnende backpackers om een rondreis te maken door eigen land. Je bent relatief gezien dichtbij huis en mocht er iets gebeuren kun je ieder moment je reis staken en richting huis keren. Verder is backpacken in Nederland een stuk toegankelijker. Wanneer je in het buitenland wilt backpacken zitten hier vaak een hoop regels en restricties waaraan je moet voldoen voordat je überhaupt op reis kunt gaan.

Simpele goede uitrusting

 Backpacken hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Praktisch en comfortabel zijn belangrijke sleutelwoorden als het gaat om een goede uitrusting. Stem je uitrusting af op je reis. Een rondreis door Nederland duurt waarschijnlijk niet zo lang als een reis door Azië. Hierop kun je dus jouw uitrusting aanpassen. Een simpele functionele backpack is daarom voldoende om jouw tocht door Nederland mee te voltooien. 

Bezienswaardigheden

Ja, geloof het of niet. Nederland heeft meer te bieden dan je denkt. Nederland kent een hoop leuke steden met ieder haar eigen karakter en historie. Een bezoek aan één van deze steden is vaak een leuke dagbesteding. Denk hierbij aan een dagje Maastricht of Groningen bijvoorbeeld.

Mooie natuur

Nederland is een klein landje, maar toch staat het bekend om mooie natuurgebieden. Een bezoekje aan de Veluwe, is voor velen een activiteit binnen hun rondreis door Nederland. Dit is namelijk het grootste natuurgebied van Nederland. Hier zijn tal van diersoorten te zien die hier allen vrij rondlopen. Daarnaast kun je in Nederland genieten van prachtige duinlandschappen en wateren. Een bezoekje aan het strand is dan ook voor bijna iedere toerist in Nederland een verplichte activiteit.

Goede bereikbaarheid

Nederland is een georganiseerd land met een goede infrastructuur. Het is gemakkelijk om je te verplaatsen door het land. Tegen een scherpe prijs begeef je, je van punt A naar punt B. Daarnaast is Nederland een echt fietsland en wordt het gekenmerkt door de vele fietspaden die er zijn. Veel backpackers kiezen er daarom ook voor (vanwege het avontuur) om hun reis voort te zetten op de fiets. De fiets is namelijk makkelijk verkrijgbaar in Nederland, je kan op tal van plaatsen en manieren aan een fiets komen in Nederland. Verder kiezen veel backpackers ervoor om te overnachten op campings of in hostels. Vanwege de prijs, maar ook met name vanwege het huiselijke en gezellige karakter.

Al met al is backpacken in Nederland een mooie ervaring op zich. Waarschijnlijk ben je bekend met de grootste toeristische trekpleisters van Nederland, maar er zijn vast en zeker nog tal van mooie plekken in ons land die je nog niet gezien hebt. 

De meeste mensen denken aan het buitenland als ze op vakantie gaan. Maar vakantie in Nederland kan net zo leuk zijn. Bij vakantie in Nederland moet je denken aan mooie stranden, meestal goed weer en  lekker eten. Dus ga eens op vakantie in Nederland. Kijk eens naar het onderwerp kamperen op onze website voor meer informatie over vakantieplekken in Nederland.

Natuur Nederland