backpacken vietnam lokale bevolking

Vietnam is een land in Zuidoost-Azië. Het is erg dichtbevolkt en bovendien zeer populair onder de backpackers.  Backpacken in Vietnam, waarom je dit fenomeen echt eens gedaan moet hebben in je leven lees je in deze blog.

Hoe start je jouw backpack avontuur in Vietnam?

Allereerst is het belangrijk om een visum aan te vragen om in Vietnam te mogen rondtrekken. Dit geldt voor iedere reiziger die er komt en hierbij maakt het niet uit voor hoelang je blijft. Daarnaast is Vietnam zo’n ruim 10 uur vliegen. Vietnam is een uitgestrekt land en kent hierdoor diverse weersvoorspellingen. Voordat je vertrekt naar je vakantie in Vietnam om te gaan backpacken is het daarom raadzaam om de weersvoorspelling te checken en ook gedeeltelijk hier jouw backpack route in Vietnam op af te stemmen. Over het algemeen is het bijvoorbeeld het gunstigst om jouw rondreis in Vietnam in het noorden te maken in de maanden oktober t/m december.

Backpacken Vietnam, zo regel je het vervoer

Over het algemeen maken veel backpackers gebruik van (nacht)bussen) in Vietnam tijdens hun rondreis. Deze zijn niet al te duur en brengen je gemakkelijk en redelijk comfortabel van A naar B. Veel backpackers die touren in Vietnam maken gebruik van open buskaarten. Dit zijn kaarten die het mogelijk maken om meerdere keren te kunnen rondtoeren met de bus voor een vooraf vastgesteld tarief. Zo hoef je dus niet alle bustickets los te regelen. Het is wel belangrijk om goede spullen bij je te hebben en niet teveel, bij sommige busvervoerders is het niet mogelijk om veel bagage mee te nemen dus let hierop. Veel backpackers in Vietnam maken ook gebruik van motors. Een motor biedt jou de vrijheid om te rond te trekken in Vietnam waar je wilt en is een ervaring op zich gedurende jouw rondreis in Vietnam. Motors zijn niet al te duur en ook gemakkelijk weer door te verkopen aan het einde van jouw backpack avontuur in Vietnam. Let er wel op dat je enkel met een internationaal rijbewijs niet verzekerd bent en dus bij eventuele schade zelf aansprakelijk bent tijdens het rondtoeren in Vietnam.Backpacken in Vietnam

Bezienswaardigheden tijdens het backpacken in Vietnam

Vietnam staat ook wel bekend om de fantastische natuur, lokale culturen en historische bezienswaardigheden. Backpacken in Vietnam, wat zijn de hotspots van Vietnam? Je vindt hieronder de hotspots voor jouw rondreis door Vietnam:

  • Sapa
  • Ho Chi Minh city
  • Hoi An

Backpacken Vietnam? Dan is Sapa een must do!

Sapa is een gebied op het platteland van Vietnam. Heb jij ooit al eens de welbekende rijstvelden willen zien in Vietnam, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Sapa tijdens het backpacken in Vietnam. Dit bergachtige landschap biedt mooie uitzichten en geeft jou een uniek kijkje in het leven van de lokale bevolking. Er moet echter wel bijgezegd worden dat Sapa steeds toeristische wordt en hierdoor de lokale cultuur wel steeds meer aan het verdwijnen is. Backpacken in Vietnam

Ga tijdens het reizen in Vietnam langs Ho Chi Minh City 

Houd je van drukte, veel mooie gebouwen en een heleboel mensen om jou heen gedurende jouw rondreis door Vietnam? Vergeet dan tijdens het backpacken in Vietnam geen bezoekje te brengen aan Ho Chi Minh. Deze stad is de grootste stad van Vietnam en er is een hoop te beleven terwijl je rondtrekt door Vietnam. Zo kent deze stad een interessante oorlogsgeschiedenis en zijn er hierdoor mooie musea te bezoeken die deze historie nog aantonen. Verder is het ook een aanrader om één van de vele marktjes te bezoeken. Deze geven een hoop gezelligheid en een echt inkijkje in het leven van de Vietnamese bevolking tijdens jouw het rondtoeren in Vietnam.

Hoi An, een echte stad voor backpackers in Vietnam

Hoi An is een stad gelegen aan de kust. Het is een zeer mooie stad waarin je veel verschillende dingen kunt doen tijdens het backpacken in Vietnam. Zo kun je genieten van de mooie stranden, met heldere blauwe zeeën, maar er zijn ook actieve dingen te doen zoals een Vespa tocht over het platteland. Mocht je houden van lekker eten, dan ben je in Hoi An ook zeker aan het goede adres tijdens het rondtoeren in Vietnam. Hoi An beschikt over veel restaurants, waarin je heerlijk Vietnamees kunt eten tijdens het rondtrekken.

Azië in het algemeen is een prachtig continent om in te backpacken. Daarnaast is Vietnam een prachtig land om in te backpacken, wil jij backpacken in Vietnam of ben je geïnteresseerd in andere landen om in rond te trekken lees dan zeker ook onze andere blogs.