Backpacken tips

Backpacken geeft een gevoel van vrijheid. Je kan gaan en staan waar je wilt en er is niemand die je tegenhoudt. Je bepaalt vooraf naar welk gebied je afreist, maar hoe je dit invult is totaal aan jezelf. Kortom backpacken geeft je een ervaring om nooit te vergeten, maar wat zijn nou de aanwijzingen waar je op moet letten wanneer je gaat backpacken. In deze blog geef ik je de top 5 tips voor tijdens het backpacken.

Backpack tip 1: plan niet veel activiteiten in

Het mooie van backpacken is zoals al eerder gezegd de vrijheid. Een goede suggestie voor tijdens het backpacken is om vooraf niet te veel in te plannen. Zo ontdek je op de meeste plaatsen dingen die je op voorhand nooit zou ontdekken. Hierbij valt te denken aan mooie natuurgebieden die bezocht worden door weinig mensen en daardoor relatief gezien weinig aandacht krijgen.Backpacken tips

Backpack tip 2: Neem niet te veel spullen mee tijdens het backpacken

Neem enkel mee wat noodzakelijk is, dit is een belangrijke suggestie tijdens het backpacken. Veel van de spullen die je op voorhand zou meenemen gebruik je toch niet. En houdt er altijd rekening mee dat je tijdens een soort gelijke reis nog meer spullen verzameld en je tas enkel en alleen voller wordt. Een goede hint voor wanneer je gaat backpacken is daarom ook om 20% minder mee te nemen aan spullen dan dat je op voorhand zou doen.

Backpack tip 3: zorg voor een goede backpack uitrusting

Hint 3 sluit eigenlijk aan hint 2. Een goede suggestie is om ervoor te zorgen dat de spullen die je meeneemt kwalitatief goed zijn. Je hebt niet veel ruimte om spullen mee te nemen en waarschijnlijk ben je een lange tijd van huis. Daarom is het een belangrijke aanwijzing dat de spullen die je dan ook meeneemt tijdens het backpacken het ook lang volhouden. Een goed voorbeeld hiervan is een goede backpack zelf er zijn er nog 10 beschikbaar. Het is belangrijk omdat het al jouw duurzame spullen mee moet dragen.

Backpack tip 4: Lees je in over het land van bestemming

Waarschijnlijk reis je af naar een ver land om te gaan backpacken en een goede aanwijzing is om je dan in te lezen. Veel landen hanteren andere regels en wetten en daarom is het belangrijk om hierop voorbereid te zijn. Zo heb je in bepaalde landen een internationaal rijbewijs nodig en is de alcoholleeftijd verschillend in andere landen.

Backpacken tips

Backpack tip 5: blijf goed nadenken en maak je eigen keuzes tijdens het backpacken

Je bent in een vreemd land en je weet soms niet altijd goed wat je kan verwachten tijdens het backpacken, maar een goede suggestie is om altijd te vertrouwen op je gevoel en goed te blijven nadenken. Maak altijd en alleen keuzes waar jezelf achter staat en doe geen dingen waar je, je niet goed bij voelt.

Deze aanwijzingen maken het je nog makkelijker tijdens het backpacken waar je ook naartoe gaat. Echter zijn het suggesties en hoef je ze daarom ook niet op te volgen. Kijk naar welke tips relevant zijn tijdens het backpacken voor je eigen situatie en geniet vooral van de ervaringen die je opdoet bij het bezoeken van mooie plaatsen. Bekijk ook onze andere blogs om te zien welke mooie plekken er nog meer zijn.