giethoorn

Vele mensen gaan in deze coronatijd niet op vakantie. Dit is dus de perfecte kans om ons eigen kikkerlandje te verkennen, want geloof het of niet in Nederland zijn ook genoeg leuke plekken te ontdekken. Ik vind het zelf ook te riskant om in deze tijd naar het buitenland af te reizen, stel je voor om op vakantie te gaan naar het buitenland en het land gaat ineens op lockdown, daar zit je dan… Daarom besloot ik om in Nederland op pad te gaan, en de reis ging naar Giethoorn.

Wat te doen in Giethoorn?

Wanneer je naar Giethoorn gaat moet je natuurlijk wel een bootje of een kano huren, zodat je heerlijk kunt varen over de wateren, het is immers het Venetië van Nederland. Ik heb een bon gekocht op Social Deal waarmee ik voor 9 euro 3 uur lang kon kanoën en een kopje koffie of thee kreeg met wat lekkers, ik genoot van een heerlijke apfelstrudel. Let op: deze deal is wel voor beperkte tijd beschikbaar. Daarnaast is het ook leuk om door het centrum van Giethoorn te lopen. Tip: breng ook een bezoekje aan de Gloria Maris Schelpengalerie, een leuk sieradenwinkeltje wat net op een museum lijkt.

Giethoorn social deal

Met een bootje door Giethoorn

Ik ging met mijn vriend 3 uur lang kanoën door Giethoorn. In het eerste gedeelte van onze tocht gingen we door het centrum van Giethoorn. Voordat we aan onze tocht begonnen kregen we een kaart mee met hierop de route die wij moesten varen, maar nadat wij het centrum van Giethoorn uit waren verloor mijn vriend de kaart… daar zaten we dan in ons bootje… we wisten nog wel ongeveer hoe we moesten varen, maar niet meer precies. We wisten nog wel dat we het Nationaal Park Weerribben-Wieden moesten doorvaren, dus daar gingen we dan. Niet wetende of we wel de goede route volgden leek er geen einde aan te komen, maar wonder boven wonder wisten we toch weer terug te keren bij het restaurant!

giethoorn

Giethoorn in coronatijd, kan dat wel?

Ik hoorde altijd van mensen dat Giethoorn te druk is en dat het daarom niet leuk meer is. Wat ik van mijn dagje naar Giethoorn merkte is dat het eigenlijk super rustig was! Er zijn nu natuurlijk ook vrijwel geen buitenlanders vanwege corona en ik was ook op een doordeweekse dag gegaan,  dus als je een dagje naar Giethoorn wil dan is dit je uitgelezen kans. Het was zo rustig dat afstand houden zeer gemakkelijk was. Soms moet je wel eventjes wachten als je een bruggetje over wil, maar aangezien het zo rustig was kon je vrijwel altijd gewoon doorlopen.

Gratis parkeren

Normaal betaal je je altijd helemaal scheel aan de parkeerkosten in een toeristische plaats, maar het ideale aan Giethoorn is dat je gewoon gratis kunt parkeren op het parkeerterrein van de Plus.  Adres: Eendrachtsplein 4. Vanaf daar is het ongeveer 10 min lopen naar het Giethoorn zoals wij het kennen van de foto’s.