Sagrada Familia buitenkant Barcelona

Strand en stad combineren tijdens je vakantie? Dan is Barcelona de uitgerekende bestemming voor jou. Heerlijk wandelen door de winkelstraten van Barcelona en vervolgens even bijkomen op het strand. Lees in deze blog over de Barcelona bezienswaardigheden.

Barcelona bezienswaardigheden

Sagrada Família

De Sagrada Família mag in het rijtje van bezienswaardigheden van Barcelona natuurlijk niet ontbreken. Ik ben zelf normaal eigenlijk helemaal niet zo van het bezoeken van kerken of andere gebouwen, maar ik vind de Sagrada Família toch echt wel een aanrader. Het is een zeer unieke basiliek en zeker een kijkje waard. Ik zou aanraden om van tevoren al je tickets te kopen zodat je de wachtrij kan overslaan, vooral in de zomervakantie kan het hier namelijk nogal druk zijn.

Sagrada Familia buitenkant Barcelona   Sagrada Familia binnenkant Barcelona

Park Güell

De volgende bezienswaardigheid van het lijstje is Park Güell. Dit is een zeer tof stadspark helemaal in de stijl van Gaudi. Het park is groot en je kan je hier wel uren vermaken. Ook heb je op sommige plekken in het park een prachtig uitzicht over Barcelona. Om het volledige park te kunnen zien heb je wel tickets nodig. Ik raad je aan om deze tickets van tevoren al te kopen, ik was hier namelijk in mei, maar helaas was er toen geen ruimte meer vrij en heb ik dus niet alles van het park kunnen zien.

Park Güell Barcelona

Montjuïc

Op de heuvel van Montjuïc zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Een voorbeeld hiervan is de magische fonteinshow, deze vindt plaats op dinsdag t/m zaterdag tussen 11 en 13 uur en tussen 16 en 18 uur. Op zondag vindt deze plaats tussen 11 en 15 uur. Ga ’s avonds zodat je nog meer kan genieten van de lichtshow.

Montjuïc Barcelona Montjuïc Barcelona

Ook is op deze heuvel het Olympische park van Barcelona te vinden. Ik ben zelf echt een fan van atletiek en de Olympische Spelen, daarom moest ik het Olympische atletiekstadion van Barcelona bekijken. In 1992 werden hier de Olympische Spelen georganiseerd. Ben je zelf geen fan van atletiek wees dan niet getreurd, want er is hier nog veel meer te beleven. In het Olympische park kun je tickets halen voor het Open Camp. Hierbij kan je kennismaken met verschillende sporten. Ben je met kinderen dan is dit echt een dikke aanrader, maar ook voor tieners is dit leuk. Je kan hier boogschieten, boksen, schieten en nog veel meer. De tickets hiervoor vind je in het atletiekstadion.

Bezoek ook het Olympische museum. Hier zie je alles over de Olympische spelen van 1992.

Tip: Ga je in de zomermaanden neem dan ook een duik in het Olympische zwembad: Piscina Municipal de Montjuïc.

Olympisch museum Barcelona

Boven op de heuvel van Montjuïc is ook het Kasteel van Montjuïc te vinden. Het kasteel kan je bereiken door met de kabelbaan Telefèric de Montjuïc of je kunt het lopend doen. Let op: het is wel een eindje lopen! Voor de kabelbaan heb je wel tickets nodig en deze zijn wel aan de wat prijzige kant, maar tijdens de rit kun je ook genieten van een heerlijk uitzicht over Barcelona.

Tip: Koop geen ijsje op de heuvel van Montjuïc, je betaalt hier per bolletje al gauw zo’n 5 euro. In het centrum liggen de prijzen per bolletje rond de 2,50 euro.

Even bijkomen van de Barcelona bezienswaardigheden?

In Barcelona kom je al snel aan het lopen. Kom daarom even helemaal tot rust met een heerlijk dagje strand in Barcelona. Je kan natuurlijk altijd gebruik maken van het metronetwerk in Barcelona, dit is relatief goedkoop en zeer makkelijk, maar om alles van Barcelona te zien zal je ook veel te voet moeten doen.

Tip: smeer je wel goed in, ik was hier in mei, maar ik ben wel verbrand door de felle zon.

Strand

In Barcelona is nog veel meer te beleven. Ik was hier zelf 6 dagen, maar ik heb helaas nog niet alles kunnen zien wat ik had willen zien. Breng bijvoorbeeld ook een bezoekje aan een ijsbar, ontdek het centrum van Barcelona, breng een bezoek aan de Tibidabo, hier vind je een kerk bovenop een heuvel en ook leuk voor kinderen, er is hier ook een attractiepark te vinden. Mocht je een echte voetbalfan zijn vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan Camp Nou. Of breng een bezoekje aan het Aquarium van Barcelona. Kortom, Barcelona heeft ontzettend veel te bieden en je raakt hier niet zomaar uitgekeken op alle bezienswaardigheden!