Valencia Bezienswaardigheden 3

Vlak voordat het coronavirus ons land bereikte ben ik nog een paar dagen naar Valencia geweest samen met mijn vriend. Onze allereerste vakantie samen in het buitenland, waardoor het toch wel een beetje spannend was. Via een Black Friday actie van de Albert Heijn konden we zeer goedkope tickets halen om in januari een paar dagen naar Valencia te kunnen. In deze blog zal ik je vertellen welke bezienswaardigheden in Valencia zeker een bezoekje waard zijn!

L’Oceanogràfic

Wat zeker niet mag ontbreken in het lijstje van Valencia bezienswaardigheden is L’Oceanogràfic. Dit is het allergrootste aquariumcomplex van Europa. Ben je dus gek op dierentuinen of vissen dan is dit wel een echte must see! Doordat ik hier in januari naar toe ging was het lekker rustig in het park, waardoor we verder geen last hadden van wachttijden. We hadden vantevoren al tickets gekocht via GetYourGuide zodat we dit daar niet meer hoefden te doen en dit daardoor ook tijd scheelde. Het hoogtepunt in dit park was voor mij echt wel het aquarium waar je onder door kon lopen. Je kan je hier zeker ook uren vermaken. Tip: kijk voor de tijd even hoe laat de shows en voedertijden zijn, wij hebben dit namelijk wel gemist tijdens ons bezoek.

Valencia bezienswaardigheden oceanografic valencia oceanografic vogelkooi

Turia park Valencia

Wat ook niet kan ontbreken in het lijstje van Valencia bezienswaardigheden is het Turia park. Dit is een park om lekker doorheen te fietsen, te wandelen of te sporten. Ook kun je hier gaan zitten voor een rustgevende picnic. In dit park zijn veel hardlopers te vinden, daarnaast vind je hier ook verschillende sportcomplexen. Het park heeft een lengte van wel 9 km, het duurt dus wel even voordat je hier helemaal doorheen bent.

Valencia Turia park

Mercado Central

Wat best wel typisch is voor een Spaanse stad is een overdekte markt. In Valencia heet deze de Mercado Central, hier vind je allerlei fruit, groenten en ook vlees. Je moet hier niet raar staan op te kijken als je hier ineens een geitenkop ziet waar de huid vanaf is gehaald. Niet zo’n smakelijk gezicht, maar voor de Spanjaarden is dit heel normaal.

Mercado Central Valencia Mercado Central Valencia

Tours de Quart

Voor een mooi uitzicht over de stad en het Turia park ga je naar de Tours de Quart. Heb je hoogtevrees dan is deze klim naar boven wel een beetje vervelend, maar het uitzicht is het zeker meer dan waard. Tip: als je een lekkere cocktail wil dan zou ik niet naar Restaurante la pizca de sal gaan, dit was namelijk meer pure alcohol in plaats van een cocktail, maar het leverde wel een mooi plaatje op 😆

Valencia uitzicht Tours de Quart

Overige bezienswaardigheden Valencia

Ik ben zelf maar een paar dagen in Valencia geweest, waardoor ik niet alles heb kunnen zien. Andere bezienswaardigheden zijn: Plaza de Toros de Valencia (arena voor stiergevechten), Ciutat de les Arts i les Ciències, Bioparc, Museu de les Ciències Príncipe Felipe, L’Hemisfèric, Jardí Botànic, kortom er is dus nog veel meer te beleven in Valencia. Mocht je een echte museumfanaat zijn dan heb je in Valencia ook een ruime keuze.

Valencia Plaza de Toros de Valencia

Algemene tips Valencia bezienswaardigheden

  1. Hoewel ze zeggen dat je Valencia zeer goed kan verkennen met de fiets vond ik dit toch wel een beetje tegenvallen. Net buiten het centrum heb je wel redelijk wat fietspaden, maar als je al wat meer in het centrum komt wordt dit toch echt wel een stuk minder. Het Turia park is wel zeer goed te verkennen met de fiets, maar als je het centrum zelf in wilt gaan kan je misschien toch beter gaan lopen, alles zit ook wel vrij dicht op elkaar waardoor een fiets niet per se een must is.
  2. Wanneer je naar Valencia gaat raad ik aan om wel een beetje in het zomerseizoen te gaan. Ik was hier in januari met mijn vriend en we merkten toch wel dat er vrij veel restaurants en barretjes dicht zaten.
  3. Wanneer je naar Valencia gaat is het wel goed om te weten dat er maar erg weinig mensen Engels spreken. Ik hoop dus dat je een beetje Spaans spreekt. 😉 Helaas waren wij hier niet op voorbereid, waardoor het een verrassing was wat we elke ochtend weer te eten zouden krijgen.

Ik hoop dat je zo een goede indruk hebt gekregen over alle Valencia bezienswaardigheden. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben laat dan een reactie achter of neem contact met ons op. Mocht je toch liever naar een andere Spaanse stad op stedentrip willen, lees dan ook eens onze blog over Barcelona.