fotoslinger

Heb jij nou ook zoveel reisfoto’s en weet je niet zo goed wat je er mee moet doen? Maak dan zelf je eigen fotoslinger. Hiermee kan je jouw gave reiservaringen laten zien aan iedereen die in jouw huis of kamer komt. Pluspuntje, deze fotoslinger is eenvoudig en snel zelf te maken.

Wat heb je nodig om deze fotoslinger zelf te maken?

In plaats van kleine wasknijpers en een slinger met lichtjes kun je ook een knijper lichtjes slinger kopen.

De voorbereiding voor je eigen fotoslinger

Kijk van tevoren waar je je fotoslinger wilt hebben hangen en ga op zoek naar bevestigingspunten. Ik heb de slinger zelf bevestigd aan schroeven (deze had ik al in mijn muur, omdat ik hier eerst fotolijstjes had hangen).  Je zou hier eventueel ook punaises voor kunnen gebruiken.

Fotoslinger6

Zelf een fotoslinger maken van je mooiste reisfoto’s? Hoe moet dat?

Wanneer je de fujifilm instax camera hebt is het natuurlijk heel eenvoudig. Je maakt een foto en meteen komt er een polaroid uitrollen. Mocht je deze camera niet hebben dan kan je Poladroid dowloaden. Hiermee kan je polaroids maken van jouw reisfoto’s. Daarnaast zorgt dit programma ook nog eens voor een leuk effect op je foto’s. Wanneer je voor de tweede optie kiest dan ziet het stappenplan er als volgt uit:

  • Stap 1: Maak een selectie van je mooiste reisfoto’s
  • Stap 2: Download Poladroid (of een vergelijkbaar programma)
  • Stap 3: Print je foto’s uit op fotopapier
  • Stap 4: Knip de polaroids uit of gebruik hiervoor een papiersnijder

Fotoslinger3

 

De laatste stap

Wanneer je al je foto’s klaar hebt is het tijd om je eigen gemaakte fotoslinger op te hangen! Span je touw tussen de de bevestigingspunten die jij hebt gekozen. Pak de foto’s erbij en hang ze aan het touw door middel van de kleine wasknijpers. Om de fotoslinger helemaal af te maken hang je een slinger met lichtjes om de bevestigingspunten en voila, je hebt je eigen fotoslinger gemaakt.

Fotoslinger2

Heb jij je eigen fotoslinger gemaakt aan de hand van deze blog? Dan ben ik hartstikke benieuwd naar jouw resultaat. Laat het weten in de comments of tag ons op Facebook of Instagram.