het-spaanse-recept-paella

Met dit Spaanse recept waan je je even in Spanje. In deze tijden is het nog onzeker of je wel heerlijk naar Spanje kunt gaan. Daarom zullen we je hier een echt heerlijk Spaans recept laten zien. Zo kun je je voor even in het Spaanse gevoel wanen. Dus zet je eetkamer of tuin op de kop, plaats wat palmboompjes en ga aan de slag in de keuken! Bekijk hier hoe je je tuin klaar maakt voor een echte vakantie in jouw tuin! Wat ook leuk is om te doen, is om jouw eigen fotoslinger te maken met jouw vakantiefoto’s. Dan kun je tijdens het opeten van dit Spaanse recept ook nog eens terugdenken aan de leuke herinneringen op vakantie.

Ingrediënten voor het Spaanse recept:

voor 4 personen

8 kleine kippenpootjes
olijfolie (om te bakken)
1 zoete witte ui
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 rode paprika
2 blikjes tomatenblokjes zonder sap (200 g)
1,2 l kippenbouillon
1 envelopje saffraan
500 g arroz (paellarijst)
200 g doperwten (diepvries)
8 grote garnalen
1 kg mosselen (schoongemaakt)
1 scheut witte wijn
100 g chorizo
2 takjes peterselie, fijngehakt
2 citroenen in partjes

Deze paella wordt gemaakt met een echt ouderwets Spaans recept. Alles wat een goede paella nodig heeft zit erop, waaronder: schaaldieren, schelpdieren, kip en chorizo. Het lijkt misschien heel veel werk, te zien aan alle ingrediënten. Maar niet is minder waar en het staat binnen 45 minuten klaar op tafel om het heerlijk op te smullen. Vergeet dan niet alvast de aankleding voor de tuin of je eetkamer, om je echt even in Spanje te wanen. Kortom, dit Spaans recept is echt de moeite waard!

Hoe je het doet? Bekijk het stap voor stap!

  • Bak de kippenpootjes in olie.
  • Fruit de gesnipperde ui, knoflook, peper (schoongemaakt, zonder zaad) en paprika.
  • Voeg de rijst, tomatenblokjes, bouillon, saffraan, doperwten, kippenpootjes en garnalen toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het voor zo’n 15 minuten sudderen.
  • Kook de mosselen zo’n 5 minuten met een flinke scheut witte wijn tot ze open gaan.
  • Snijdt de chorizo in blokjes en bak ze in de koekenpan.
  • Voeg de chorizo en mosselen toe aan de paella en laat deze 5 minuutjes meewarmen.
    tip: bestrooi de Paella eventueel met peterselie en partjes citroen.

Jaja! Nu is het tijd om aan tafel te gaan en heerlijk te genieten van jouw zelfgemaakte Spaanse recept! Stuur je even een fotootje van deze heerlijke pan als je hem hebt gemaakt?