Tips over kamperen

Voordat je gaat kamperen wil je natuurlijk alle tips en tricks weten rondom het onderwerp kamperen. Veel mensen maken fouten als ze gaan kamperen, ze vergeten de goede kleding mee te nemen en nemen vaak niet het eten mee wat ideaal is voor de kampeerweken. In deze blog geven we je alle tips en tricks die belangrijk zijn als je gaat kamperen.

Tip over kamperen 1: Zorg voor een goede tent voor het kamperen

Tips over kamperen in Nederland

Als je gaat kamperen zorg dan voor een goede tent, dit is erg belangrijk omdat het nog wel eens kan afkoelen ´s nachts. Zorg dat je tent een goede rits heeft, ook aan de binnenkant. De tent die je aanschaft of gaat kopen moet tegen een stootje kunnen. Het is handig als je een extra tentdoek hebt voor als het regent. Deze tentdoek span je boven de tent waar je in slaapt. Hierdoor blijft je tent zeker droog.

 

Tip over kamperen 2: Kies een goede camping

Tip 2 over kamperen is voor de handliggend maar belangrijk. Het is belangrijk dat je kiest voor een camping die voldoet aan je wensen. Je hebt erg veel verschillende campings, hierdoor kun je snel de verkeerde keuze maken. Kijk bij de recensies op internet naar de campings die je interessant lijken. Meestal staat er ook op de website waar de camping aan voldoet. Is het een kindercamping, rustgevende camping, naturistencamping. Er zijn ook veel campings in nederland!

Tip over kamperen 3: Wil je veel reizen?

Tips over kamperen, checklist

Kies je een camping waar je een paar weken blijft staan of ga je reizen. Als je wil gaan reizen moet je de camping vooraf gaan boeken. Dit is belangrijk want als je dit niet doet zijn alle campings al vol. Je zou de route die je in gedachten hebt voor de tijd moeten uitstippelen. Als je dit heb gedaan kun je lekker gaan reizen van land naar land of naar verschillende regio´s.

 

Tip over kamperen 4: Neem eten mee van huis

Als je op vakantie gaat neem dan eten mee vanuit huis. Tips en tricks voor eten, zorg ervoor dat het eten is dat je een tijdje kan bewaren, zoals:

  • Ingeblikt eten
  • Eten dat niet in de koeling hoeft
  • Rijst/pasta
  • Saus

Ook is het belangrijk dat je een kleine koelbox/tas of koeling bij je hebt. Dit is handig voor het drinken en overige etenswaren wat gekoeld bewaard moet worden.

Tip over kamperen 5: Zorg voor goede slaapspullen

Als je gaat kamperen zorg dan voor goede slaapspullen. Zorg voor een goed luchtbed en een pomp die niet elektrisch te bedienen is. Neem een kussen en dekbed mee omdat dit veel beter licht dan een slaapzak.

Wat zijn jouw tips en tricks? Laat hieronder een reactie achter!

Of heb je toch liever een avontuurlijke vakantie of een heerlijke zonvakantie?