Kamperen in Twente

Er kan erg goed gekampeerd worden in de regio Twente. Twente beschikt over mooie wandel- en fietsroutes waar je urenlang van kan genieten. Er zijn veel campings in Twente die zich in de natuur bevinden tussen de mooie landschappen. Er is voor ieder wat wils in deze regio, je kunt Enschede in om te gaan winkelen of je kunt gaan genieten van de natuur.

De Twentse natuur

Kamperen in Twente

Een van de mooiste plekjes in de Twentse natuur is het Lutterzand, het Lutterzand ligt in De Lutte. De Lutte is een klein dorp wat aan de Duitse grens ligt in de regio Twente. In het Lutterzand kun je maximaal genieten van de natuur met een groot bosgebied, de Dinkel en enorm veel zand. Je kunt er goed wandelen of fietsen en na de inspanning genieten van een drankje bij het Paviljoen. Als je dit mooie stukje natuur nog niet eerder hebt gezien? Klik dan hier voor meer informatie.

Enschede

Enschede is de grootste stad in de regio Twente. Je kunt er van alles beleven, hieronder zal ik even een paar activiteiten noemen:

 • Bowlingbaan
 • Schaatsbaan
 • Bioscoop
 • Uitgaansgelegenheden
 • Restaurants/cafés
 • Voetbalwedstrijd van Fc Twente bekijken
 • Winkelen
 • Muziek/theaters/Musea
 • Markt

Enschede is een mooie en grote stad, een stad met een geschiedenis en een mooie natuur. Dat is de reden dat Enschede ook erg populair is bij  de binnenlandse en buitenlandse toeristen. Of zou je een keer een echte wedstrijd willen meemaken in de Grolsch Veste, het voetbalstadion van Fc Twente. De sfeer is er uitermate goed en voor en na de wedstrijd zijn er allerlei activiteiten te beleven rond het stadion. Er zijn meerdere restaurants en cafés, ook is er een grote bioscoop en indoor schaatsbaan.

Activiteiten in de regio Twente

 • Fietsen: In de verschillende dorpen zoals De Lutte, Ootmarsum, Rossum kan er heerlijk gefietst worden. Er zijn verschillende fietsroutes die je door de hele Twente leiden en de mooiste plekjes laten zien.
 • Wandelen: Er zijn ook verschillende wandelroutes die snel gevonden kunnen worden op de website van de VVV. Je kunt beter een wandelroute per dorp nemen anders worden de routes te lang.
 • Het Hulsbeek: Dit is een groot gebied waar je veel verschillende activiteiten kan uitvoeren. Er is een groot meer waar gezwommen kan worden, vergeet je natuurlijk niet in te smeren met zonnebrandcrème . Er is een crossfittbaan, speeltuin, beachvolleybalveld en nog veel meer dingen om je kunnen vermaken. Zou je meer informatie willen over dit uitzonderlijk stukje natuur? Klik dan hier!