Voordelen en nadelen van kamperen

Ieder nadeel heeft zijn voordeel is een Nederlands gezegde, kamperen dus ook. Er zijn bepaalde voordelen waar je gebruik van kan maken als je gaat kamperen, maar er zijn ook nadelen. De voor- en nadelen krijg je hier te weten in onze blog. Dus als je nog nooit gekampeerd hebt en je twijfelt? Begin dan snel met lezen!

Voor-en nadelen kamperen
Voor- en nadelen kamperen

Voordelen

 • Gezelligheid: Je bent bijna de gehele dag buiten met allemaal mensen om je heen. Op een camping wil bijna iedereen altijd wel een praatje maken, er heerst een soort buren gevoel. Kinderen maken sneller vriendjes en vriendinnetjes op een camping, dat is ook belangrijk.
 • De natuur: Je bent bijna de hele dag buiten, dat is erg gezond. Dat doet een mens altijd goed. Je wordt er erg opgewekt van.
 • Kosten: Kamperen kan erg goedkoop zijn. Het ligt er maar net aan hoe duur je het zelf wilt maken. Met een kleine tent, luchtbed en slaapzak kom je al heel ver.
 • Kinderen houden er van: Kinderen vinden kamperen geweldig. Het gevoel van vrijheid, de hele dag spelletjes doen en zwemmen. Er is iedere dag wel weer wat te doen. De meeste kinderen willen niet anders.
 • Je leeft van dag tot dag: Kamperen is het echte vakantie gevoel. Je leeft er van dag tot dag en je hebt geen verplichtingen. Dit zou voor iedereen de ideale vakantie moeten zijn.

NadelenVoor- en nadelen kamperen

 • Spullen aanschaffen: Voordat je gaat kamperen moet je spullen gaan kopen om mee te nemen. Hier moet je je dus in gaan verdiepen en er is geen ontkomen aan.
 • Spullen opzetten/afbreken: De spullen die je hebt gekocht voordat je ging kamperen moet je gaan opzetten. De tent moet opgezet worden, alles moet geïnstalleerd worden en de rest moet netjes in de tent gelegd worden. Dit kost even de tijd waar je meestal geen zin in hebt.
 • Weinig privacy: Je hebt niet echt privacy op een camping. Geschreeuw van kinderen en buren die aan alle kanten van je zitten. De meeste mensen die gaan kamperen houden wel rekening met elkaar, maar je kan maar net de verkeerde treffen. Het is handig om een slot aan te schaffen voor de tent.
 • Het toiletgebouw: Er is een gezamenlijke douch, wc en wastafel voor de camping. Sommige mensen vinden dit helemaal niks. Je moet dus ook niet vergeten om je eigen toiletspullen mee te nemen.
 • Ongedierte: Je kunt last gaan krijgen van ongedierte zoals muggen en wespen. Neem hiervoor medicatie mee om het tegen te gaan.
 • Het weer: Het kan ook eens slecht weer zijn als je aan het kamperen bent. Bereidt je hierop voor door genoeg kleding en ook warme kleding mee te nemen.

Wel of niet gaan kamperen?

Het ligt er maar net aan wat je fijn vindt of niet. Kamperen is over het algemeen erg gezellig en je leert er vaak nieuwe mensen kennen. Ga gewoon eens kamperen om te kijken wat je er echt van vindt. Vindt je het toch helemaal niks klik dan hier voor meer informatie over andere reizen!

Neem contact met ons op:

Contact opnemen

 

Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!