glamping in nederland

Als je net zoals ik niet echt een fan bent van kamperen dan is glamping misschien wel wat voor jou. Glamping is namelijk kamperen, maar dan net even wat luxer. In plaats van in een klein tentje te slapen waarbij het de vraag is of je droog blijft na een flinke regenval slaap je in een grote luxe tent of zelfs in een klein huisje. Met glamping ben je één met de natuur, maar heb je toch net even wat meer luxe dan bij een normale kampeervakantie. Het fenomeen is de laatste jaren trending en er komen dan ook steeds meer glamping plekken bij in Nederland.

Waar glamping in Nederland?

Glamping op de Veluwe

Wil je een luxe en ontspannen vakantie in ons eigen kikkerlandje, kies dan voor glamping Nederland. Er zijn verschillende prachtige plekken in Nederland om dit te doen. Ontvlucht het drukke westen en ontspan in de natuur van het oosten. Naast de vele boerderijen die hier te vinden zijn, is er hier ook genoeg prachtige natuur te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een glampingvakantie op de Veluwe en breng een bezoekje aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Tip: wanneer je tussen augustus en half september komt is de heide op de Veluwe volop in bloei. Wat zorgt voor een prachtig natuurplaatje. Wil je toch wat meer culturele dingen doen op je vakantie? Breng dan ook een bezoekje aan het Kröller Möller Museum of aan Paleis het Loo. Wil je wat meer de steden in ga dan een dagje shopppen in Arnhem of Apeldoorn.

heide veluwe

Glamping in Twente

Een andere prachtige plek in het oosten van ons land is in Twente. Geniet van een heerlijke glampingvakantie in Twente en breng een bezoekje aan Nationaalpark Sallandse Heuvelrug. Wat tevens handig is voor de kids, is dat er vlakbij in de buurt avonturenpark Hellendoorn is gelegen waar je je een dagje kunt vermaken met de kinderen. Tevens kun je bij het vakantiepark genieten van verschillende activiteiten. Maak bijvoorbeeld een kanotocht door de rivier de Regge en geniet van het Twentse landschap.

Glamping is ideaal wanneeer je (kleine) kinderen hebt, maar ook wanneer je gezellig met zijn tweetjes op vakantie wil is het heerlijk om even te ontspannen in de natuur. Bij vrijwel alle vakantieparken zijn genoeg activiteiten om te doen met je kinderen en ook kunnen je kinderen zich te buiten bij de animatie wanneer jullie even lekker een momentje voor julliezelf willen.

kano glamping

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Ben jij iemand die het echte kampeergevoel wil en dus weinig nodig heeft of wil je toch iets meer luxe op je vakantie?