Geliefde kampeerstreken in Duitsland 

Kamperen in Duitsland is een van de beste oplossingen om toch op vakantie te gaan in de corona tijd. Dus waarom niet in ons buurland Duitsland. Duitsland is erg groot en je kunt er verschillende streken op zoeken. In deze blog ga ik wat meer vertellen over de meest geliefde kampeerstreken in Duitsland.

Kamperen in Beieren

Beieren is een van de geliefde kampeerstreken in Duitsland. Door de mooie wandel en fietsroutes is deze streek erg populair. Er zijn prachtige rivieren waarin je kunt kanoën en in kunt zwemmen. Maar waarom zou je moeten kiezen voor Beieren?  De meeste campings hebben een stuk strand waar ze gebruik van kunnen maken of liggen dicht bij een meer. Er zijn erg veel campings te vinden. Dus er moet er ook een vaar jouw wensen tussen zitten. Heb je altijd al eens willen kamperen in Duitsland, pak nu je kans. De stad München ligt ook op de route, hiervoor heb je wel een milieu sticker nodig

Kamperen in Sauerland

Sauerland in een streek met veel bergen. Hier kun je heerlijk wandelen of fietsen. In de winter kun je er ook meestal skiën. Het zijn geen bergen zoals in Oostenrijk en Zwitserland, maar het is erg leuk voor de beginnende skiër. Duitsland staat bekend om het lekkere eten en drinken. Ook in Sauerland is dat het geval, er zijn tientallen lekkere restaurants te vinden. In de avond kun je er lekker op uit in een van de cafés. Zo is er voor iedereen wat te doen in het prachtige Sauerland. Het is hopen dat de cafés en restaurants dan weer open zijn i.v.m. het coronavirus.

Kamperen bij het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud staat bekend om de prachtige bergen en de grote bossen. Als je houdt van een vakantie om lekker tot rust te komen is dit de vakantie die je zoekt. Er zijn verschillende evenementen het hele jaar door gepland, dat zal nu minder zijn door het coronavirus. Maar je kunt tot rust komen in de prachtige bossen en je kunt altijd nog de drukte opzoeken om met de auto een leuke stad te bezoeken.

Kampeer en outdoor benodigdheden

Als je gaat kamperen, wandelen of fietsen zijn er echt spullen die niet vergeten mogen worden. Een goede drinkfles voor als je aan het wandelen bent of een stevige rugzak. Ben je benieuwd naar alle soorten accessoires en artikelen die handig zijn als je er op uit bent? Neem dan eens een kijkje!

 

Milieu zones

Zorg dat je voor de vakantie onderzoek hebt gedaan naar de milieu sticker. Deze zijn verplicht in sommige streken en steden. Daarnaast zijn er bepaalde steden die een dieselverbod hebben. Laat je goed informeren want er staan hoge boetes op deze overtredingen. Voor meer informatie kijk op de website van de ANWB.

Elektrische auto