spelletjes voor op reis

Wanneer je op reis bent wil je je natuurlijk niet vervelen. Of je nu met de auto op vakantie gaat, gaat kamperen of gaat backpacken, met de volgende spelletjes voor op reis verveel je je geen moment. Het voordeel is dat deze spelletjes allemaal van klein formaat zijn en dus makkelijk om mee te nemen. Een spelletje als cadeau is perfect voor iemand die bijvoorbeeld een wereldreis gaat maken en voor een lange tijd weg van huis is.

Exploding kittens

Het eerste spel wat niet mag ontbreken in het lijstje van de leukste spelletjes voor op reis is het spel, Exploding Kittens.

Exploding kittens is uitgeroepen tot speelgoed van het jaar. Dit is een kaartspel dat je snel even tussendoor kan spelen en wat geschikt is voor jong en oud. Het werkt als volgt: je neemt kaarten van de stapel totdat je één van de gevreesde exploderende kittens trekt. Dan heb je meteen verloren. Met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of de katten afleiden.

Exploding kittens

 

Machi Koro

Machi Koro, een dobbelspel, geschikt voor jong en oud. Het is een spel dat zeer makkelijk is om te spelen, je hebt kaarten waarmee je je eigen stad kunt bouwen.

Machi Koro reiscadeauQwixx

Qwixx, een leuk dobbelspel voor op reis. De verpakking van het spel is van zeer klein formaat en kan je eenvoudig in je jaszak meenemen. Het is een eenvoudig dobbelspel, de uitleg kost vrij weinig tijd en het zorgt voor langdurig vermaak. Ideaal dus wanneer je gaat backpacken of kamperen. Ben je een beetje ongeduldig, dan is dit spel echt wat voor jou! Bij dit spel hoef je namelijk niet op je beurt te wachten 🙂 Iemand dobbelt en iedereen kan vervolgens deze worp benutten.

Wat is jouw favoriete spelletje voor op reis? Laat het ons weten in de comments!