italie2-top-vakantiebestemmingen

De top 3 vakantiebestemmingen

Al jaren is het hetzelfde, de top 3 vakantiebestemmingen. Nederlanders blijven massaal naar deze drie bestemmingen gaan. En dat is een goed teken, want het is namelijk relatief dichtbij en je kunt het bezoeken met de auto!!

Frankrijk

Frankrijk is een van de top vakantiebestemmingen van Nederland, zowel in de zomer als de winter. In dit land is namelijk alles te vinden wat je je maar wenst. Zuid-Frankrijk is een mooie vakantieregio aan de kust van de Atlantische Oceaan in het zuidoosten of aan de kust van de Middellandse Zee in het zuiden. Maar ook de grotere Franse steden als Parijs, Montpellier of Bordeaux zijn geweldig om te bezoeken tijdens een stedentrip.

Frankrijk staat bekend om de heerlijke wijnen, de stokbroden en de champagnes. Er worden ook veel wijnreizen en champagnereizen aangeboden in de Noordelijke Provincies.

Wanneer je met de auto naar Frankrijk gaat zijn er een aantal verplichte producten die je bij je moet hebben:

Gevarendriehoek – Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. Het gebruik van een gevarendriehoek is alleen verplicht als het plaatsen ervan geen gevaar oplevert.

Veiligheidshesje – Het is verplicht een veiligheidshesje in de auto te hebben. De bestuurder is verplicht een veiligheidshesje te dragen bij pech of een ongeval.  Veiligheidshesjes moeten binnen Europa voldoen aan de EN471-norm (fluorescerend geel, oranje of rood en voorzien van retro-reflecterende banen).

Alcoholtest – Een alcoholtest (éthylotest of alcooltest) is verplicht in elk voertuig (ook buitenlandse voertuigen), maar bestuurders die geen test bij zich hebben, krijgen bij een eventuele politiecontrole géén boete.

frankrijk1-top-vakantiebestemmingen

Spanje

Spanje staat bekend als een echt vakantieland, een top vakantiebestemming. Zon, zee strand, uitgaan en cultuur, alles is te vinden in Spanje! Toeristen bezoeken vaak cultuursteden zoals Barcelona of Madrid, maar zoeken ook de brede zandstranden op om te zonnen of te duiken. Het landschap in Spanje is het vrijwel overal heuvelachtig met enkele berggebieden. Het land kent veel nationale parken om heerlijk te wandelen of te fietsen. Spanje staat verder bekend om de vele historische gebouwen, de stiergevechten, flamencodansen, tapas, paella en de grote voetbalclubs.

Ook in Spanje zijn er verplichte artikelen om mee te nemen in de auto, deze zijn weer net iets anders dan die in Frankrijk, namelijk:

Gevarendriehoek – Er moet één gevarendriehoek in de auto aanwezig zijn. Alleen in auto’s met een Spaans kenteken moeten twee gevarendriehoeken aanwezig zijn. Toch raadt de ANWB bestuurders aan twee gevarendriehoeken mee te nemen om een eventuele discussie met de politie te voorkomen.

Veiligheidshesje – De bestuurder en passagiers zijn verplicht een veiligheidshesje te dragen als ze bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom langs de weg lopen. Veiligheidshesjes moeten binnen Europa voldoen aan de EN471-norm (fluorescerend geel, oranje of rood en voorzien van retro-reflecterende banen).

Reservewiel – Het is verplicht een reservewiel of thuiskomertje (en de juiste uitrusting om het wiel te kunnen verwisselen) óf een bandenreparatieset in de auto te hebben.

spain2-tips-vakantiebestemmingen

 Italië

Een van de top drie vakantiebestemmingen: Italië! Het land van de prachtige strand, historische steden, prachtige dorpen, het heerlijke klimaat, pizza’s en pasta’s. Italië heeft een grote aantrekkingskracht bij mensen. De taal, het eten, de cultuur en de vriendelijke mensen zijn voor veel mensen een reden om het land opnieuw te bezoeken. Het is een land waar vooral veel gezinnen met jonge kinderen komen, omdat het hier zo kindvriendelijk is. Italianen zijn dol op kinderen en krijgen hier dan ook alles wat hun hartje begeerd. Ook is het ideaal voor gezinnen dat ze deze reis redelijk gemakkelijk met de auto kunnen maken.

Ook in Italië zijn er verplichte artikelen wat binnen handbereik in de auto moet liggen:

Gevarendriehoek – Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben.

Veiligheidshesje – Zowel de bestuurder als de passagiers van een auto zijn verplicht een veiligheidshesje te dragen bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom in het donker of bij slecht zicht. Veiligheidshesjes moeten binnen Europa voldoen aan de EN471-norm (fluorescerend geel, oranje of rood en voorzien van retro-reflecterende banen).

italie-top-vakantiebestemmingen

Bekijk ook de blog over de zonvakantie met het gezin.