Een zon zee strand vakantie in alle rust?

In het hoogseizoen zijn vaak alle stranden bezaaid met mensen en is er bijna geen vrij plekje op een terras meer te vinden. Ben jij dit ook zo zat en heb jij zin om even helemaal tot rust te komen? Bekijk in dit artikel de rustige locaties voor een heerlijke zon zee strand vakantie! Op onze pagina zijn ook ideale reisgadgets te vinden voor de reis naar deze prachtige locaties!

Isla Garciosa

Aan de noordelijke kant van Lanzarote ligt een piepklein eiland van 27 vierkante kilometer, La Graciosa. Dat eiland wordt ook wel het achtste Canarische Eiland genoemd, een prachtige zon vakantiereis. La Graciosa heeft slechts 600 inwoners en bestaat uit twee dorpen. De wegen op het eiland zijn slecht gangbaar, dus het huren van een 4×4 of een watertaxi is niet geheel overbodig. Dit is dan ook een van de redenen dat dit eiland nog vrij onbekend is. Het eiland is te voet of per fiets goed te verkennen en kent prachtige stranden. Het mooiste strand is Playa de las Conchas. Het water rond het eiland is erg visrijk en is het zeker de moeite waard een duikexpeditie te plannen of te gaan sportvissen. Buiten de twee dorpen is er geen schaduw te vinden. Daarom is het erg belangrijk om voor deze vakantie een goede pet of zonnehoed aan te schaffen. Kortom, La Graciosa is een prachtig eiland met een bijzondere sfeer. Het is rustig, relaxt en erg ontspannend. Genieten van een zon zee strand vakantie kun je hier dus zeker!

Procida

Procida, een klein eiland voor de kust van Napels, Italië. Hier vind je het charmante Italiaanse leven in al zijn eenvoud terug. Voor de reizigers die op zoek zijn naar een ongerept eiland zijn ze op het goede adres. Het onaangetaste karakter is de charme van de onontdekte plaatsjes van Procida. De huizen in Procida zijn geschilderd in allerlei pasteltinten, het schijnt dat ze dit hebben gedaan zodat vissers hun eigen huis vanaf zee kunnen herkennen. Door alle huizen en gebouwen en alle mooie kleurrijke bloemen krijg je een vrolijke indruk en kan je een mooie zee en zand vakantiereis houden. Op het hoogte punt van het eiland, bij San Michele kun je weids uitkijken over het hele eiland. Procida is zo klein dat je vanaf hier kunt zien hoe de zee het eiland omarmt. Bekijk ook de blog over de zonvakantie met het gezin, of over een zomervakantie met je kinderen.