In de huidige tijd zomervakantie vieren met de kinderen? Het kan!

De scholen zijn bijna vrij, maar denken aan een verre zomervakantie met de kinderen is lastig, maar natuurlijk kunnen jullie jezelf in deze tijden wel thuis vermaken! Hoe? in deze blog vertel ik je er alles over!

 

Dagelijkste structuur

Als eerst kun je bijvoorbeeld de structuur van het dagelijks leven veranderen. Nu hebben jij en de kinderen wellicht bepaalde bedtijd of schermtijd

regels, maar in de zomervakantie wordt dit meestal versoepeld. Ga eventueel wat later naar bed of iets langer de t.v. aan laten, je kan het zo gek mogelijk maken! Ook kun je een planning maken voor wat jullie de komende tijd gaan doen. Dit kunnen dingen binnenshuis zijn, maar ook buitenshuis. Lees hieronder over andere activiteiten.

Op stap in de buurt

Zoals eerder vermeld kan je nog geen hele verre trips maken, maar wat dacht je van korte reizen? Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht in jouw eigen omgeving. Ga samen lekker op avontuur en ontdek nieuwe plekjes in jouw wijk. Neem eventueel een tas mee met (gezonde) lekkernijen en een kleedje, hierdoor kunnen jullie gezellig ergens picknicken! Ook kunnen jullie tegen de avond wandelingen maken en samen de zonsondergang tegemoet kijken.

 

Vakantie foto’s maken

Vergeet vooral niet je camera mee te nemen om leuke vakantie foto’s te maken, tijdens jullie reisje! Een camera waar ik zelf helemaal weg van ben, is de instax mini camera. Dit zijn camera’s die direct een foto printen zodra je een foto maakt, net zoals de Polaroid camera’s van vroeger. Zelf vind ik dit een nieuwe ervaring van foto’s maken en komen er ook hele spontane foto’s uit! Op bol.com zijn er meerdere varianten, neem eens een kijkje! Ze zijn erg scherp geprijsd en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

In huis acties ondernemen

Wil je iets in huis doen zonder naar buiten te gaan? Dat kan ook! Denk bijvoorbeeld aan leuke bordspelletjes, of andere (onderwijzende) spellen.

Een spelletje waar we thuis gek op zijn is Monopoly. Ik denk dat iedereen dit wel kent! Een competetief spelletje dat zorgt voor een beetje spanning. Hierdoor leer je de kinderen immers ook doorzettingsvermogen. Naast het doen van spelletjes kan je natuurlijk ook een filmavond houden. Zorg voor een leuke film en sla bijvoorbeeld wat popcorn in. Het wordt een heerlijke relaxende dag!

Naast bovengenoemde is het ook leuk om bijvoorbeeld te koken met het gezin. Hierdoor ben je creatief bezig en ontdek je misschien wel een nieuwe hobby. Je kan ook andere creatieve dingen samen ondernemen, bijvoorbeeld knutselen, tekenen of het leren van instrumenten. Met dit laatste kun je zelfs een kleine familie band oprichten, super leuk!

Vakantie in Nederland

Wil je tóch echt een vakantie? Denk dan aan een vakantie in Nederland. Doormiddel van de versoepelende regels is dit ook mogelijk. Lees hier voor meer informatie!