Zorg altijd dat de ski's en snowboard gewaxt worden als je thuis bent

Het wintersportseizoen van dit jaar zit er helaas alweer op. Dit komt ook door andere omstandigheden dan we normaal gewend zijn. Maar door het lezen van deze blog blijf je een beetje in die wintersport modus en ben je voor je volgende skivakantie optimaal voorbereid.

Goed voorbereid het nieuwe wintersportseizoen ingaan

Wanneer je weer in de auto naar huis zit van je skivakantie baal je waarschijnlijk eventjes. Maar vandaag ga je al beginnen om dit winterseizoen niet te vergeten en alvast te kijken naar jouw volgende skivakantie. Dit bestaat uit 5 activiteiten die je het hele jaar door kan doen om toch een beetje te denken aan skivakantie.

Ski-artikelen onderhouden en wassen

Dit is de enige activiteit die je eigenlijk moet doen direct nadat je thuis bent gekomen. Wanneer je thuis aangekomen bent is het van belang dat je direct je ski’s of snowboard weer gaat waxen. Door dit te doen wanneer je thuis bent aangekomen blijven de ski’s of snowboard het langst goed.Wanneer je dit gedaan hebt kom je voor de grootste klus te staan. Het wassen van je skikleding, hiervoor heb je natuurlijk speciale wasmiddel voor nodig. Wanneer alle was gedraaid is gaat het weer terug naar zolder en de kleren die kapot of te klein zijn kunnen worden verkocht!

Zorg altijd dat de ski's en snowboard gewaxt worden als je thuis bent
Zorg altijd dat de ski’s en snowboard gewaxt worden als je thuis bent

Après-ski met mie

Wat misschien wel het meest gemist wordt is de gezelligheid van de après-ski. In het Oosten van het land hebben ze hier iets op bedacht: Après-ski met mie. Het grootste Après-ski feest in Oost-Nederland en zeker een aanrader om naar toe te gaan met jou wintersportvrienden! Neem maar eens een kijkje bij de trailer van dit jaar. Als dit niet lukt is het natuurlijk ook een idee om zelf veel wintersport hits te draaien.

Bezoek je mede wintersport gangers

Al is het je familie, zijn het je vrienden of groepen die je in jou skigebied ontmoet hebt. Deze mensen blijven altijd bij je en het is hartstikke leuk om een avondje vrij te maken en met z’n allen een jouw favoriete ‘schnapss’ te drinken of een heerlijke ‘snitzel’ te eten. Als het dan helemaal gezellig wordt, is de volgende skivakantie alweer een feit!

Bezoek jouw skigebied in de zomer

Als je weg gaat van het skigebied ligt er altijd nog sneeuw en ga je zeker de witte pistes missen! In de zomer zijn deze pistes helemaal groen, en zijn er veel mensen die over de bergen aan het wandelen zijn. Op deze manier ben je elke vakantie bij ‘jouw’ favoriete skigebied. Ga je toch in de zomer naar de zon? Lees dan hier over de lekkerste strandvakanties.

In de zomer naar jouw skigebied gaan om te wandelen
Ontdek de bergen van ‘jouw’ skigebied in de zomer!

Nu je dit allemaal gelezen hebt heb je vast weer zin in het wintersportseizoen.

Hoe bereid jij je voor het op nieuwe wintersportseizoen? Laat het ons weten!