Leukste skigebieden voor groepen

Skigebieden voor groepen

Wanneer je met een groep op wintersport gaat is het altijd lastig om het juiste skigebied te kiezen. Heb jij ook moeite met het kiezen van het juiste skigebied? Lees snel verder over de leukste skigebieden voor groepen.In elke groep zitten ervaren wintersporters, maar er kunnen ook beginners in de groep zitten. Dit brengt veel verschillende eisen en wensen met zich mee. Om deze last van jou weg te nemen zijn er 3 skigebieden op een rijtje gezet die goed passen voor je vriendengroep of familie.

Leukste skigebieden voor groepen
Met jouw groep vrienden of familie de bergen in

 

Saalbach; een groot skigebied met veel leuke activiteiten

Mijn favoriete skigebied is zeker Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Dit is de ideale plek om naar toe te gaan met een grote of kleine groepen. Iedereen uit de groep kan zich vermaken in dit grote skigebied. Dit skigebied is het grootste aaneengesloten gebied van Oostenrijk en daarom zijn er voor de beginnende skiër of de ervaren snowboarder veel uitdagingen.Daarnaast is het een ideale plek voor de après ski met je groep. In dit skigebied zijn er verschillende hutjes op en onderaan de berg. Na een dag fanatiek op de ski’s is niks lekkerder dan een biertje buiten in de zon of binnen met echte livemuziek in de après ski.Saalbach is een skigebied met bijna 300 km aan pistes. De helft hiervan zijn blauwe pistes en daarom erg fijn voor de beginnende wintersporters in de groep. Het aantal kilometers op de rode en zwarte pistes zijn een stuk minder maar zeker het proberen waard voor de ervaren skiërs en snowboarders in de groepen.

Saalbach is de ideale plek voor groepen
Het mooie zonnige uitzicht in Saalbach

Ischgl; staat bekend als het Ibiza van de Alpen

Ischl is voor een vriendengroep geweldige plek om naar toe te gaan. Dit skigebied heeft veel verschillende hoogtemeters met een top van bijna 2.800 meter. Een deel van de pistes gaan zelfs door Zwitersland. Het Zwitserse Samnaun vormt een klein deel van de bijna 200 km aan pistes.Als je met je vriendengroep bent is hier genoeg keuze aan après ski. Door het hele skigebied zitten verschillende hutjes waar het vol en gezellig is. Sommigen beginnen boven aan de berg al aan hun après ski, kijk daarom aan het einde van de dag altijd uit. Sommige mensen gaan met een paar borrels op naar beneden en dat kan natuurlijk gevaarlijk zijn. Eenmaal in de après ski kan je de groep snel kwijtraken in de drukte, daarom is het handig om iets opvallends te dragen. Als de hele vriendengroep deze muts op heeft raak je elkaar zeker niet kwijt.

Flachau; trekpleister voor de Nederlandse wintersporters

Flachau is in de afgelopen jaren een populaire bestemming geworden voor Nederlandse wintersporters. De pistes in Flachau zijn relatief makkelijk en daarom is het heerlijk om met een groep deze pistes af te gaan. Dit skigebied ligt dicht bij de snelweg en ook bij het vliegveld van Salzburg en is daarom een ideale locatie om jouw wintersport te houden.Ook is dit een locatie met veel après ski. Je hoort hier zelfs de Nederlandse feestmuziek in de hutjes gedraaid worden. Dan kan je lekker in het Nederlands mee schreeuwen en springen met de muziek. Voor de mensen in de groep die niet van het skiën en après skiën houden zijn er genoeg andere activiteiten te doen zoals rodelen van de 3 rodelbanen.

Rodelen in Flachau
Dit is ook een manier om naar beneden te komen

Je ziet veel wintersport met een GoPro op hun helm of in hun hand. Heb jij ook een GoPro en film je graag jouw favoriete afdaling? Dan is deze Travel Kit van GoPro zeker waard om mee te nemen.

Waar ga jij altijd met jouw groep?

Ik heb over mijn 3 favoriete skigebieden verteld. Als jij op wintersport gaat met een groep, naar welke skigebieden gaan jullie dan? Laat een berichtje achter onderaan de website. Ik ben erg benieuwd! Lees hier over de mooiste skigebieden in Oostenrijk.