Voor vele verschillende soorten skigebieden kan je het best skiën in Oostenrijk

Skiën in Oostenrijk

In Europa zijn veel verschillende landen waar je heen kan op wintersport. Vooral Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Frankrijk zijn populair. In deze blog ga ik in op de verschillende skigebieden in Oostenrijk. Dit land kent vele hoogteverschillen met allerlei soorten skigebieden. Voor de ervaren wintersporter maar ook voor de beginner. Er zijn genoeg andere leuke activiteiten te doen, zoals rodelen en langlaufen!

 

 

Voor vele verschillende soorten skigebieden kan je het best skiën in Oostenrijk
Voor vele verschillende soorten skigebieden kan je het best skiën in Oostenrijk

 

Het grootste skigebied van Oostenrijk

Met 306 kilometers aan piste is Ski Arlberg het grootse skigebied in Oostenrijk. Dit gebied is uitgestrekt en sneeuwzeker. Met het hoogste punt op 2645 meter en de 85 verschillende skiliften bent u de hele week verzekerd van een geweldige tijd.De aprês-ski in dit gebied is ook altijd bruisend, van jong tot oud. U vindt het hier allemaal. De prijzen in dit gebied is het duurder dan gemiddeld. Voor festivalsis dit een geweldige locatie om naar toe te gaan. 

 

Voor het hele gezin, kindvriendelijke skigebieden

Serfaus-Fiss-Ladis wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk. Het skigebied heeft veel verschillende activiteiten voor kinderen, van kinderlanden tot vrolijke mascottes. Ook zijn hier veel Nederlandse skileraren, veel ouders vinden het belangrijk dat ze les krijgen van een Nederlandse instructeur. Er zijn nog veel meer andere kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk.

Een skivakantie met weinig sneeuw? De meest sneeuwzekere skigebieden

Als je op wintersport gaat wil je natuurlijk zoveel mogelijk natuurlijk sneeuw op de pistes. Elk jaar is het weer anders en weet je niet waar je heen moet om genoeg sneeuw te krijgen op je skivakantie. Als we spreken over een sneeuwzeker skigebied in Oostenrijk dan komt al snel Obertauern naar voren. De gemiddelde sneeuwhoogte hier is ruim 2.5 meter en steekt boven nummer 2 Ski Arlberg uit.Blijf op de hoogte van de sneeuwhoogte in uw skigebied!

 

Voor het adembenemede uitzicht, de mooiste skigebieden in Oostenrijk

Zillertal een van de vele trekpleisters. Hier bevinden zich 5 skigebieden met een lengte van meer dan 400 kilometers. De uitzichten op deze pistes zijn adembenemend als je op 3250 meter hoogte de hintertuxergletsjer naar beneden skiet. Op de lange uitgestrekte pistes kunt u lekker tot rust komen met het geweldige uitzicht over de bergen waar elke wintersport liefhebber van houdt.

 

Voor vele verschillende soorten skigebieden kan je het best skiën in Oostenrijk
In Oostenrijk heb je de mooiste uitzichten over de witte bergtoppen

 

Oostenrijk staat gekenmerkt om haar brede aanbod aan skigebieden. In Europa zijn natuurlijk genoeg andere landen om uw skivakantie te vieren. Ga je liever naar Zwitserland, Frankrijk of Italië? Ook deze landen hebben een reuze aanbod aan skigebieden die bij u passen! Wanneer je naar deze locaties moet je er natuurlijk wel stijlvol uitzien.

Waar ga jij altijd naar toe op wintersport? Laat het hieronder weten!