Het begin van wintersportseizoen kan veel stress met zich mee brengen. Elk jaar is er wel wat aan de hand waardoor je niet relaxt begint aan je wintersport. Hoe meer relaxt je bent hoe meer je kan genieten van je skivakantie. In deze blog geven wij jou 5 tips zodat je zonder stress begint aan jouw wintersport!

1. Stippel de route uit naar je bestemming!

Mits je met de auto gaat is het handig om een route uit te stippelen via Google Maps en om te kijken of er ergens op de web werkzaamheden zijn. Natuurlijk maken de meeste mensen gebruik van een navigatiesysteem, maar je kan altijd nog files onderweg vermijden door vooraf en tijdens te kijken waar het druk is op de weg. Maak sowieso een check 1 dag voor je weg gaat zodat je niet voor verassingen komt te staan. Neem een wegenkaart mee voor als je de weg kwijt raakt.

2. Het goed inpakken van de tassen en auto

Wanneer je an op de bestemming aankomt wil je het liefst zo snel mogelijk naar de piste toe. Zorg daarom dat je de kleren die je de eerste dag wilt dragen in een aparte tas doet en bovenaan in de kofferbak plaatst. Als je eigen materialen meeneemt is het handig om je ski’s en snowboard + schoenen ook als laatst inpakt zodat je deze snel kunt pakken. Wanneer je geen eigen materialen hebt is het handig om vooraf de huur van je ski’s en eventueel je lessen vooraf te regelen. Ze heb je geen stress meer bij aankomst.

Relaxt op skivakantie - pak je tassen en koffers goed in

3. Vervang oude kleren en materialen

Het laatste wat je wilt is dat je bent aangekomen op je bestemming en je merkt dat je ski’s versleten zijn of dat je helm kapot is. Check daarom voordat je weg gaat de conditie van de materialen en kleding van iedereen. Wanneer je dit ter plaatse moet kopen betaal je veel meer en moet je nog langer wachten voordat je op de piste kan.

4. Zorg dat je auto de sneeuw aankan!

Het is erg belangrijk dat de auto winterklaar is. Zo is de kans kleiner dat je onderweg en op bestemming langs de weg komt te staan. Check van tevoren of je winterbanden gebruikt en of je nog de juiste sneeuwketting hebt. Zorg dat alle vloeistoffen zijn bijgevuld en kijk of alle lichten van de auto werken. Dan ben je klaar om te gaan, maar dan moet je nog wel relaxt in de auto zitten. Zorg daarom van tevoren dat je de lekkerste Après Ski hits in een afspeellijst hebt staan zodat jij die de hele weg kan meeschreeuwen.

Relaxt op skivakantie - zorg dat je auto de sneeuw aankan

5. Wil je overnachten? Boek een hotel vanuit huis

Wil je liever niet in 1 keer rijden, dan is het handig om een overnachting te boeken. Veel reizigers boeken een hotel in Duitsland, dus als je het op de dag zelf doet is de kans dat veel hotels vol geboekt zijn. Vanuit huis kan je rustig kijken naar welke hotels beschikbaar zijn en kan je nog vergelijken wel hotel er bij jou past en wat op een goede afstand ligt.

Heb jij nog tips voor ons? Laat ze dan weten in de reacties hieronder!

Lees hier meer over wintersport!