Wintersport en Corona - rustig op de pistes

Wintersport en corona, bij elke toespraak van Rutte zitten we voor de TV om te kijken of de regels versoepeld kunnen worden en of we onze vakanties weer kunnen boeken. Het coronavirus heeft helaas veel van onze vakanties gedwarsboomd. Voor de wintersporters is er maar 1 vraag: is het mogelijk om wintersport 2021 al te boeken? Er is nog niet veel zeker over de toekomst en het coronavirus, maar we kunnen jullie een beetje inlichten over het aankomende wintersport seizoen

Wintersport en corona, welke maatregelen zijn er te verwachten?

Deze vraag is lastig te beantwoorden. Het is niet mogelijk om in te schatten welke gevolgen het coronavirus met zich mee brengt en wat we kunnen verwachten van aankomend wintersportseizoen. Ook de mensen in de skilanden, zoals Oostenrijk weten niet wat er gaat komen. Het is altijd handig om een mondkapje te hebben en desinfecterende handgel!

Wintersport en Corona - rustig op de pistes

Wat zeggen de landen zelf?

Op dit moment zitten de meeste grenzen nog dicht op ANWB is te zien welke landen de grenzen open hebben en welke dicht zitten. Dit kan en zal in de loop der tijd veranderen, maar het is altijd handig om in de gaten te houden wat de landen met hun grenzen doen.

Prijzen na de coronacrisus

Wintersport en corona, wat gaan de hoteleigenaren met hun prijzen doen? De meeste hoteleigenaren hebben besloten om de prijs gelijk te houden of zelfs te verlagen voor het nieuwe wintersportseizoen. Skigebieden hebben ook al hun skipassen verlaagd in prijs om het aantrekkelijker te maken om daarnaartoe te gaan. Het is natuurlijk onzeker of veel mensen wel op skivakantie gaan.

Zelfs verschillende vliegtuigmaatschappijen hebben besloten om hun prijzen omlaag te doen als het weer mogelijk is om te kunnen reizen.

Wintersport en Corona - Hotel boeken

Is het mogelijk om naar mijn vaste verblijfplaats te gaan?

Voor de lokale ondernemers is het natuurlijk onzeker of zij in het wintersportseizoen de deuren open kunnen doen door corona. Zij komen te zitten met een lagere bezettingsgraad dan dat zij gewend zijn en de daar bijkomende hygiënische maatregelen. Is het mogelijk om in een restaurant 2 meter afstand te houden of in een hotel gasten te zien van een gezamenlijk ontbijt?

De antwoorden op deze vragen zullen hoogstwaarschijnlijk na de zomervakantie meer richting krijgen. Over dit onderwerp wordt tal veel gediscussieerd.

 

Dit geef echter niet aan dat je naar jouw vaste verblijfplaats kan gaan… de verwachtingen zijn natuurlijk dat veel minder mensen een skivakantie gaan boeken en veel mensen niet onnodige risico’s willen nemen. Het beste wat in deze situatie gedaan kan worden is contact opnemen met de eigenaar van jouw vaste verblijfplaats en kijken of zij daar al meer weten over aankomend wintersportseizoen.

Het wintersportseizoen kan toch niet doorgaan, wat dan?

Er bestaat de kans dat je jouw wintersport boekt, maar de organisatie annuleert jouw wintersport. In de meeste gevallen heb je het recht om een vergoeding te krijgen. Er is niet vaak sprake van een dekking van de kosten bij reisverzekeringen in het geval van een pandemie. Op deze manier is de kans aanwezig dat je vergoeding niet wordt terugbetaald.

Het beste wat je kan doen is te boeken bij een organisatie die geen aanbetaling vereist. Ten tweede is het handig om met een creditcard te betalen. Op deze manier ben je wel verzekerd tegen faillissement van de desbetreffende organisatie.

Heb je al geboekt voor 2021? Laat het ons weten en lees dan hier hoe je je het best kan voorbereiden!